Barbaros Kutlutaş Ortaokulu

BarbarosKutlutaş Ortaokulu Çay Mah. Bilge Sok. No 2 67900 Çaycuma/ZONGULDAK
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan yeniliklere açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, hoşgörü sahibi, olaylara geniş bir açıdan bakabilen, dinamik, öz güveni ve sorumluluk bilinci gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını, çevre faktörlerini de dikkate alarak, etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin kabiliyetlerine ve inançlarına uygun bir eğitim hizmeti sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak temel işlevimizdir.
Hava Alanı, Demir yolu ve kara ulaşımı mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Filyos Vadisi´nin doğu ve batısında yer alan ilçemiz, Zonguldak ilinin doğusunda bulunmaktadır. Kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Bartın ili, güneyinde Devrek ilçesi ile çevrilidir. İlçemizin genel yüzölçümü 490 Km2 olup, merkez yüzölçümü 9.1 Km2 ‘dir. 2000 yılı genel nüfus sayımına göre ilçe merkezinin nüfusu 18.756 kişi olup, köylerle birlikte 115.320 kişidir. İlçede Karadeniz iklimi hakimdir; yazları fazla sıcak değildir, kış ayları ise ılık ve yağışlıdır.
İlçe Merkezinde