ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Barbaros Kutlutaş Ortaokulu

2023 Bursluluk Başvuru Belgeleri için aşağıdaki linklere tıklayınız.

Ara

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen Siber Zekâ Bilgi Yarışması'nın bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Yarışma bu yıl da ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde üç ayrı kategoride gerçekleşecek. Öğrencilerin siber farkındalık bilinçlerinin artırılmasının hedeflendiği yarışmada, en çok doğru cevabı en hızlı veren öğrencilere sürpriz hediyeler verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kendi kademeleri için belirlenen tarihlerde siberzeka.cbddo.gov.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabilir, e-posta adresine gelen link ile yarışmaya katılabilirler.

· İlkokul öğrencileri 12 – 17 Aralık,

· Ortaokul öğrencileri 19 - 24 Aralık ve

· Lise öğrencileri 26 -31 Aralık tarihleri arasında kendileri için hazırlanan siber zekâ testine girebilecekler.

Sevgili Öğrencilerimiz,

42 ilde Deneyap Teknoloji Atölyesi açılacak olup bu illerden biri de ZONGULDAK'tır. Deneyap Teknoloji Atölyesi öğrenci başvuruları 31.05.2022 tarihine kadar devam etmektedir.

Sevgili Öğrencilerimiz,

2022 Yılı Bursluluk Sınavı ile ilgili KILAVUZ ve başvuru / sınav tarihleri aşağıda paylaşılmıştır.

meb_iys_dosyalar/67/05/714705/dosyalar/2022_04/21131009_bursluluk-kilavuz-2022.pdf

Sevgili 8. Sınıf Öğrencilerimiz,

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan LGS Hazırlık deneme sınavımız 21.04.2022 Perşembe günü okulumuzda yapılacaktır.

Deneme sınavımızın konulara göre soru dağolımı aşağıda verimiştir. BAŞARILAR DİLERİZ...

Nis

Okulumuz bünyesinde yapılan satranç turnuvası sonucunda Çaycuma Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği Satranç müsabakalarına okulumuzdan aşağıda isimleri yazılı olan öğrencilerimiz katılacaktır. Öğrencilerimize başarıler dileriz.

Turnuva Tarihi: 18.04.2022 Pazartesi

YARIŞMAYA KATILACAK ÖĞRENCİLER

1- 7A Yakup Efe ÖZDOĞAN

2- 7B Yağız BAŞÖREN

3- 7E Faruk Esad AYDIN

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 5 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Ara

2/5/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi tarafından her yıl Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Meslek Odaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Sevgili 6'ncı Sınıf Öğrencilerimiz ve Değerli Öğretmenlerimiz,

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız ile ilgili yapılacak işlemler ve tarihleri aşağıda belirtilmiştir.