18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir grup ile Şehit P. Kom. Çvş. Aydın BERBER'in ailesi ziyaret edilmiştir.

İlçemizde 3.Kitap Fuarı Çaycuma Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulumuz Barbaros Kutlutaş Ortaokulu 'nun organizasyonu ile Çaycuma Kültür Merkezinde düzenlenmiştir.

3.Kitap Fuarı açılışına Çaycuma Kaymakamı Sayın Muharrem Coşgun, Belediye Başkan Vekili Sayın Bahri Malakçı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sayın Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Ali Rıza Gökmen,  Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail Baş, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ayhan Alagöz, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Birol Yiğit , MHP İlçe Başkanı Sayın Mustafa Kaplan, Deva Partisi İlçe Başkanı Sayın Ünal Kürt, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Barbaros Kutlutaş Ortaokul Müdürü Harun Toksoy, protokole teşekkür ederek şunları söyledi: " Amacımız  okumaya ve okutmaya katkı verip fayda sağlayabilmek. Eğitimci olarak üzerimize düşen görevi budur. İnşallah kitap fuarımız amacına ulaşır, bizden sonradakilerde örnek olur"dedi.

Çaycuma Kaymakamı Sayın Muharrem Coşgun ise:  "Çaycuma'mıza, öğrencilerimizi kitapla buluşturduk. En güzel fuarlardan bir tanesi, ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri kitap fuarını gezerek kitapları inceledi.8 yazar ve 26 yayınevinin katılım sağladığı kitap fuarı 21 Mart tarihine kadar sürecektir.

Okulumuzda Çaycuma İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam semineri düzenlendi.

11-21 Mart 2022 tarihleri arasında Çaycuma'da "3. Çaycuma Kitap Fuarı" gerçekleştirelecektir.

Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olması nedeniyle okulumuz öğrencileri Çaycuma Vergi Dairesini ziyaret etti.

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gökçe Seray ARSLAN ve 5.sınıf ögrencilerimiz Türkiye, Gürcistan, İspanya, Norveç ve  Polonya ortaklığı ile  uluslararası bir eTwinning projesi yürütmeye başlamıştır.

Sürdürülebilir bir dünya için geri dönüşümün önemine dikkat çekilecek projede farklı uluslardaki uygulamalar da öğrenilerek farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Öğrencilerin aktif katılımı sağlanarak dijital platformlarda daha etkin vatandaş olmayı da destekleyen çeşitli çalışmalar yapılması planlanmaktadır.

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Gökçe Seray ARSLAN'ın proje ortağı olarak okulumuzda yürüttükleri Oynayarak Öğreniyorum eTwinning projesinde  yer alan öğrencilerimize başarı sertifikaları Okul Müdürümüz Harun TOKSOY tarafından takdim edildi. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

Etkinliklerle Tam Öğreniyorum e twinning projesi kapsamında okulumuz öğrencileri çeşitli kategorilerde sorular ve zeka oyunları hazırladılar. Çoktan seçmeli , açık uçlu soruların yanı sıra ABC bağlama, sihirli piramit, İngilizce kelime bulmacaları ve İngilizce resfebeler hazırladı. Tüm sorular İngilizce dersinde öğrendikleri konulardan oluşmaktadır. Öğrencilerimiz soruları hazırlarken ''wordmint'' , ''paint'' , ''word'' ve ''excel'' gibi değişik web 2 araçlarından yararlanarak teknolojiyi de kullanma becerilerini geliştirmiş oldular. Soruları incelemek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ock

Etkinliklerle Tam Öğreniyorum e twinning projemiz kapsamında tüm ortakların katılımıyla resfebe çalışmaları hazırlanarak ortak bir takvim hazırlandı. Okulumuz Şubat ayı için resfebe çalışması hazırladı.

Ock

Etkinliklerle Tam Öğreniyorum e twinning projesi kapsamında, projede bulunan öğrencilerin katılımıyla "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" ile ilgili kahoot yarışması düzenlendi. Zoom üzerinden düzenlen webinarla gerçekleşen yarışmada öğrencilerin medya okuryazarlığı ve dezenformasyon ile ilgili öğrendiklerini test ederek hem eğlendiler hem de sosyalleştiler.

Ara

Okulumuz Sosyal Bilgiler  öğretmeni Gökçe Seray ARSLAN 'ın hem ulusal hem de uluslararası alanda   11 bir okulla ortak yürüttüğü "Oynayarak Öğreniyorum" e Twinning projesi kapsamında, okulumuzun öğrencilerinin de katılımıyla  14 Aralık tarihinde TURMEPA derneği tarafından atıklarımızın değerlendirilmesi ve geri dönüşüm ile ilgili eğitim verildi.

Ara

Oynayarak Öğreniyorum eTwinning Projesi ortaklarından okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gökçe Seray ARSLAN'ın da katılımıyla 9 Aralık tarihinde tüm ortakların katılımı ile öğretmen webinarı gerçekleştirildi.Webinarda kasım ayı değerlendirmesi yapılırken, aralık ayı planlaması yapıldı.

Ara

Okulumuz öğrencilerinin Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Gökçe Seray Arslan danışmanlığında birlikte yürüttükleri 'Oynayarak Öğreniyorum' eTwinning projesi etkinlikleri kapsamında; Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili kahoot etkinliğine katıldılar. Öğrencilerimiz çocuk  haklarını eğlenerek , oynayarak öğrendiler.